Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@23:19:09 GMT

جانبازان شیمیایی با عوارض گاز خردل چه می کنند

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۰۴۳۳

جانبازان شیمیایی با عوارض گاز خردل چه می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دردناک‌ترین آثار جنگ تحمیلی که شاهد آن بودیم، بمباران شیمیایی مناطق مرزی همچون سردشت در استان آذربایجان غربی بود که تعدادی زیادی از مردم بی دفاع این منطقه بر اثر عوارض مرگبار گاز خردل، شهید شدند و تعدادی نیز همچنان با عوارض این بمب‌ها زندگی می‌کنند. البته ناگفته نماند که بمباران شیمیایی رژیم بعث در مناطق جنگی هم اتفاق افتاد و تعداد زیادی از رزمندگان شجاع ما به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برخی نیز با عوارض این بمب‌ها زندگی سختی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه بیشترین عارضه‌ای که گاز خردل به دنبال داشت، تخریب ریه‌ها، چشم‌ها و…، بوده است. به طوری که هنوز، مردان و زنانی هستند که با خس خس سینه، نفس می کشند.

به دنبال پایان جنگ، برخی از مصدومان شیمیایی برای مداوا به برخی از کشورهایی اروپایی اعزام شدند. در همین حال، و به مرور زمان، شاهد ادامه روند درمان جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی در داخل کشور هستیم.

بیمارستان ساسان در نقطه مرکزی پایتخت، از جمله بیمارستان‌های فوق تخصصی است که خدمات درمانی رایگان به جانبازان و ایثارگران و البته خانواده‌های آنها ارائه می‌دهد.

همین موضوع بهانه‌ای شد تا پای صحبت‌های رئیس بیمارستان بنشینیم و از روند ارائه خدمات به جانبازان و ایثارگران در این بیمارستان مطلع شویم.

علیرضا توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، از جانبازان شیمیایی به عنوان یکی از گروه‌های بزرگ جانبازی در کشور نام برد و گفت: گازهای شیمیایی، چشم و ریه و پوست عزیزان ما را درگیر کرده است و این دسته از جانبازان، بیشتر از عارضه تنگی نفس رنج می‌برند.

وی با عنوان این مطلب که ۲۰ درصد جانبازان شیمیایی دچار عارضه‌های خفیف تا متوسط هستند، افزود: بیشترین بار مراجعه به بیمارستان هم شامل این دسته از جانبازان شیمیایی است.

بیشترین بار مراجعه به بیمارستان شامل جانبازان شیمیایی است

توکلی در تفکیک جانبازان شیمیایی به گروه رزمندگان و شهروندان ساکن در مناطق مرزی، گفت: یک سری از جانبازان شیمیایی ما، رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس هستند و تعدادی نیز شهروندان ساکن در مناطق مرزی هستند که می‌توان به سردشت اشاره کرد.

رئیس بیمارستان ساسان در ادامه اظهار داشت: به علت ضایعات و اشکالات ثانویه مجروحیت و همچنین به علت افزایش سن، به تدریج ضایعات این جانبازان پیشرفت می‌کند و این طور نیست که ثابت بماند. لذا، هر چه بیشتر بتوان عارضه‌های این عزیزان را کنترل کرد، سرعت پیشرفت ضایعات کمتر می‌شود. بر همین اساس، یکی از کارهایی که از گذشته صورت می‌گرفت، بحث غربالگری و پایش سلامت جانبازان است که در سطوح مختلف انجام می‌شود.

معاینه سالیانه جانبازان

توکلی با اشاره به معاینه سالیانه جانبازان، گفت: یکی از اقدامات مهم در مراقبت‌های درمانی از جانبازان، دعوت از پروفسور آلمانی بوده است. زیرا، تا چند سال قبل، آن دسته از جانبازان که نیاز بود برای معاینات سالیانه به خارج اعزام شوند، حالا در بیمارستان ساسان و با دعوت از پروفسور آلمانی انجام می‌شود.

وی افزود: این اقدام، از سه سال قبل و با هماهنگی بنیاد شهید انجام شد. به طوری که در بازدید از یکی از بیمارستان‌های آلمان، تصمیم گرفته شد معاینات سالیانه جانبازانی که به خارج اعزام می‌شدند، در کشور انجام شود.

رئیس بیمارستان ساسان با بیان این مطلب که در حال حاضر ۱۵ تخت ICU پیشرفته با همه امکانات و تجهیزات در بیمارستان وجود دارد، ادامه داد: این امکانات برای آن دسته از جانبازان فراهم شده که درگیر ضایعات حاد هستند و به تهران مراجعه می‌کنند.

یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های بیمارستان ساسان، بهبود کمی و کیفی خدمات درمانی و مراقبتی برای جانبازان شیمیایی است

توکلی گفت: یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های بیمارستان ساسان، بهبود کمی و کیفی خدمات درمانی و مراقبتی برای جانبازان شیمیایی است.

وی ادامه داد: راه اندازی کلینیک ویژه شیمیایی و حضور فوق تخصص ریه مقیم در بیمارستان ساسان، یکی دیگر از اقدامات ما برای خدمت به جانبازان است.

رئیس بیمارستان ساسان، با عنوان این مطلب که از تمامی استان‌ها جانباز شیمیایی داریم، گفت: با توجه به اینکه در دوران دفاع مقدس، رژیم بعثی در جبهه‌ها از بمب‌های شیمیایی استفاده کرد، و رزمندگان ما از مناطق مختلف کشور بودند، در نتیجه جانبازان شیمیایی فقط معطوف به یک استان نبوده و در تمامی استان‌ها، جانباز شیمیایی داریم.

وی از اعزام تیم تخصصی به مناطق مختلف کشور برای معاینه جانبازان شیمیایی خبر داد و افزود: ۱۰ تا ۱۵ درصد جانبازانی که به بیمارستان ساسان مراجعه می‌کنند، جانباز شیمیایی هستند.

توکلی ادامه داد: ۸۰ درصد ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان ساسان توسط جانبازان شیمیایی صورت می‌گیرد. البته باید بگویم که در سال‌های اخیر، مراجعات به بیمارستان افزایش پیدا کرده و همین موضوع باعث می‌شود گاهی با کمبود تخت مواجه شویم.

وی به طرح تأسیس بیمارستان جدید با ۲۵۰ تخت در جوار بیمارستان ساسان اشاره کرد و گفت: زمین بیمارستان خریداری شده و با توجه به قول مساعد رئیس بنیاد شهید برای تأمین اعتبار ساخت بیمارستان، ما هم قول داده ایم ظرف ۲.۵ سال این بیمارستان جدید به بهره برداری برسد.

تا ۴ سال قبل برخی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می‌شدند

توکلی در پاسخ به این سوال که آیا همچنان جانبازان ما برای مداوا به خارج از کشور اعزام می‌شوند یا خیر، اظهار داشت: تا ۴ سال قبل، برخی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می‌شدند. این جانبازان برای ترمیم ضایعات ریه و فنر گذاشتن، به آلمان می‌رفتند که در حال حاضر این مراقبت‌ها در بیمارستان ساسان انجام می‌شود و شاید بتوان گفت به صورت استثنا، سالی یکی دو نفر از جانبازان نیاز داشته باشند که به آلمان اعزام شوند.

افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، باعث می‌شود این جانبازان دچار مشکلات بیشتری شوند

وی، ماهیت آسیب‌های ناشی از بمب‌های شیمیایی را پیشرفت ضایعات ریوی دانست و گفت: افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، باعث می‌شود این جانبازان دچار مشکلات بیشتری شوند.

رئیس بیمارستان ساسان به دوران کرونا و افزایش مراجعات جانبازان شیمیایی به بیمارستان اشاره کرد و افزود: در دوران کرونا، میزان مراجعات به ۲ تا ۳ برابر افزایش یافت، اما نکته قابل تأمل این است که میزان مرگ و میرها، نسبت به دوران قبل از کرونا هیچ تفاوتی نداشت.

توکلی با تاکید بر رایگان بودن هزینه‌های درمانی جانبازان و ایثارگران و همچنین خانواده‌های آنها در بیمارستان ساسان، تصریح کرد: این مزایا شامل تمامی جانبازان صفر تا ۷۰ درصد می‌شود و هیچ تفاوتی ندارد.

وی با اعلام ۱.۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه بنیاد شهید هستند، افزود: هزینه‌ای که بنیاد شهید برای یک جانباز در ماه اختصاص می‌دهد، ۴۰۰ هزار تومان است.

کد خبر 5527294 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: جانبازان و ایثارگران جانباز شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا واکسن کرونا دانشگاه علوم پزشکی ایران تجهیزات پزشکی بیماری های واگیر پیوند عضو سازمان غذا و دارو فشار خون بیماری وبا آلزایمر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شیوع کرونا جانبازان شیمیایی رئیس بیمارستان ساسان جانبازان شیمیایی جانبازان شیمیایی بیمارستان ساسان دسته از جانبازان بنیاد شهید سال قبل بمب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۰۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

فردین علیزاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه بازیافت پسماندهی خطرناک صنعتی و مستقر در پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره خطوط تولید «باتری‌های لیتیومی» گفت: ایده تولید باتری‌های لیتیومی، به‎عنوان یک محصول بازیافتی، از جایی آغاز شکل گرفت که بازیافت لیتیوم به‌عنوان یک فلز خطرناک برای محیط‌زیست، مسئله حیاتی تلقی شد.

وی در همین راستا افزود: لیتیوم داراری فلزاتی سنگینی از جمله کُبالت و نیکل است که پسماند آن برای طبیعت، بسیار خطرناک بوده و به یک روش اصولی برای بازیافت نیازمند است.

علیزاده درباره ابداع شیوه نوین بازیافت فلز لیتیوم توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: تکنولوژی مورد استفاده توسط تیم متخصصان که در نهایت لیتیوم را به باتری، تبدیل می‌کند، هیچ‌گونه پساب مضر و خطرناکی برای طبیعت ندارد.

این فناورحوزه مواد شیمیایی به فناوری‌های به‌کار گرفته‌شده در فرآیند تولیدباتری‌های لیتیومی اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مواد شیمیایی اساس کار یک چرخه تولید قرار می‌گیرند، نمی‌توان گفت از یک فناوری خاصی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: در فرآیند تولید باتری‌های لیتیومی، عوامل موثری مانند دما، زمان و مواد شیمیایی گوناگون، تاثیرگذار هستند که تعیین فرمول تولید و نحوه چگونگی به‌کارگیری آنها، توسط کارفرما تعیین می‎شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص کاربرد باتری‌های لیتیومی در صنایع گوناگون اضافه کرد: این باتری‌های لیتیومی، برای صنایع تولید اسباب‌بازی، خودرو‌های الکترونیکی و تولید گوشی موبایل و به‌طورکلی هر صنعت یا چرخه تولیدی که نیاز به باتری دارد، می‌توان از باتری‌های لیتیومی بازیافتی استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • افزودنی های بتن
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + آخرین اخبار افزایش حقوق جانبازان
  • درخشش جانبازان و توان یابان قمی در مسابقات قهرمانی کشور
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد